18Novembar2018

UGBB PRIVOR

MANIFESTACIJA 2017

Devetnaestu po redu tradicionalnu kulturno, sportsku i vjersku manifestaciju pod nazivom DANI OTPORA DANI SLOBODE PRIVOR 1992-2017 otvorio je načelnik općine Gornji Vakuf - Uskoplje gosp. Sead Čaušević dana 14.07.2017. godine.

Otvaranjem memorijalnog turnira u malom nogometu u pomen svih šehida koji su svoje živote dali u odbrani BIH na prostoru Privora. Tradicionalno kao i svih prethodnih godina  manifestacija pored sportskih sadržaja ima svoje kulturne i vjerske programe, programe  jednodnevnih  manifestacija u svrhu obilježavanja značajnih ličnosti i datuma odbrambeno-oslobodilačkog rata na prostorima MZ „Voljevac   u cilju razvijanja i njegovanja patriotskog duha stanovništva na tradicijama odbrambeno-oslobodilačkog rata, njegovanje kulturnih tradicija stanovništva MZ „Voljevac“, razvijanja svijesti za potrebama kulturnog i sportskog karaktera stanovništva kao i razvijanja i unapređenja komunikacija i međuljudskih odnosa u duhu tolerancije među građanima.
Ovim plakatom najavljujemo i potvrđujemo sve prednje navedeno, sve planirane programske sadržaje jednomjesečne 19 po redu tradicionalne kulturno, sportske i vjerske manifestacije pod nazivom DANI OTPORA-DANI SLOBODE
- PRIVOR 1992-2017